Advocaat Bjorn Harbers schudt hand juniorjurist

ADVOCAAT VOOR DE KLAS!

 

 

 De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) biedt in 2017 aan meer dan 30 scholen “Advocaat voor de klas” aan.
Wat “Advocaat voor de klas” inhoudt en hoe het verder gaat kunt u op deze pagina zien.
Om de groep 8 van uw school op te geven kunt u het formulier hieronder gebruiken, maar u kunt ook een e-mail sturen aan [email protected] 

Het is ook mogelijk om één of meer groepen 8 te sponsoren. Als u zelf in de advocatuur werkt, kunt u daarvoor het beste contact opnemen met de NOvA. Maar ook voor niet-advocaten is het mogelijk om bijvoorbeeld vanuit maatschappelijke betrokkenheid (èn gewoon omdat het leuk is) een groep 8 te “adopteren”. Daarvoor kunt u het beste direct contact opnemen met de JuniorJurist Academie!

JJA Logo Oranje 3

ADVOCAAT VOOR DE KLAS

“Advocaat voor de klas” is een initiatief van de Nederlandse orde van advocaten en de JuniorJurist Academie. Advocaten geven leerlingen van groep 8 van de basisschool een inleiding in het recht. 
Dat gaat in drie stappen.

Logo Nova groot transp bijgesn

WORKSHOP

Het begint met een inspirerende en grappige workshop die de Junior Jurist Academie samen met een echte advocaat geeft. Van rechtsstaat tot grondrechten: het komt allemaal voorbij in een mix van discussie, kennisoverdracht en op waarheid gebaseerde verhalen.

Advocaat voor de klas

TIJDSCHRIFT RECHT&WET

Daarna gaan de leerlingen een aantal weken zelfstandig en klassikaal aan de slag met het tijdschrift “Recht & Wet”, een tijdschrift boordevol informatie over wetgeving en rechtszaken, verhalen en humor over
het recht.

IMG_4831

SEE YOU IN COURT!

De afsluitende oefenrechtbank is absoluut het hoogtepunt van “Advocaat voor de klas”. De kinderen treden, begeleid door de advocaat, op als advocaat, rechter, officier van justitie of verdachte. In toga! En soms gaat het hard tegen hard in de rechtbank…

IMG_1565
 • 2016-05-17 Import Larsfoon 012Tijdens de lessen kwamen er mooie gesprekken op gang. Soms leek het alsof ik een aflevering van “het Lagerhuis” zag; 2 groepen die ieder hun eigen mening/stellingname wilden verdedigen.
  Kortom; het is een enorme aanrader. De kinderen worden op een interactieve manier wijzer gemaakt over de rechtspraak in Nederland. Ze worden uitgedaagd om een mening te formuleren, deze te verdedigen en te debatteren. De kerndoelen rondom burgerschapseducatie worden met de lessen “recht & wet” zeer zeker behaald!”

  (Karin Blok, Prof. Casimirschool, Voorburg)

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

 • De Workshop is bezig“Een inspirerende les! Kinderen konden zich vinden in het verhaal van de Agamegaggels en Boeroekoedi’s. Ze konden zich identificeren en werden veel bij de les betrokken.
  Lars vertelt op een bevlogen, grappige en bijna theatrale manier over het ontstaan van recht, legt uit waarom recht nodig is en geeft op alle vragen een passend antwoord. De kinderen gaan mee in zijn enthousiasme en willen meteen met het bijbehorende lesmateriaal aan de slag….”

  Femke Rabelink, Basisschool IJzevoorde te Doetinchem

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

 • 2016-05-17 Import Larsfoon 010“Ik dacht dat ik aan 1 week genoeg zou hebben met 4 lessen van een uur om het lesmateriaal door te werken. Maar de kinderen waren te enthousiast! Wat een gave gesprekken, debatten en discussies heb ik gezien.
  Het lesmateriaal is erg mooi. De moeilijke, taaie stof wordt heel helder uitgelegd. En met de verwijzingen naar websites en filmpjes op internet worden de kinderen helemaal blij! Ook hebben jullie gekozen voor fictieve zaken die tot de verbeelding spreken en waarmee de kinderen zich kunnen identificeren.
  Ik heb volgend jaar wederom groep 8. Ik denk dat ik dan weer contact met je ga opnemen…….”

  (Karin Blok, Prof. Casimirschool, Voorburg)

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

 • “Kinderen leren bij geschiedenis en burgerschapseducatie alleen iets over bureau halt. Door het project haal je echt de doelen die voorgeschreven zijn.”

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

GEEF UW GROEP 8 OP!